Det viser en ny undersøgelse.
Blot to uger på europæisk kost skaber inflammation, hæmmer immunsystemet og aktiverer processer der kædes sammen med livsstilssygdomme.
En afrikansk diæt/kost har mange grøntsager, fibre, frugter, bønner, fuldkorn og fermenterede fødevarer.
En vestlig diæt/kost består typisk af fødevarer med mange kalorier såsom pommes frites og hvidt brød, meget salt, raffineret sukker og mættede fedtstoffer.
I studiet var der deltagere, der spiste enten afrikansk eller vestlig mad.
Resultatet gik begge veje. Dvs. de deltagere der spiste vestlig kost og overgik til afrikansk kost, oplevede et fald i inflammatoriske markører.
Flere af effekterne holdt op til 4 uger senere, og indikerer at kortvarige kostændringer kan have langvarige effekter/resultater.
(Studiet er fra Tanzania)
Læs evt. mere om undersøgelsen: https://www.sciencedaily.com/releases/2025/04/250403122811.htm